درمان درد پایین کمر با کمک روش های جراحی

درمان درد پایین کمر با کمک روش‌های جراحی

درد پایین کمر، موردی غیر عادی نیست و تقریباً ۷۵ تا ۸۰ درصد افراد در طول زندگی خود با برخی از مدل‌های کمردرد مواجه می‌شوند. این دردها ممکن است بسیار مزاحم و دردناک باشند. حدود ۵۰ درصد بیمارانی که با درد پایین کمر مواجه هستند، در طی سال‌ها تجربه تکرار این دردها را خواهند داشت. اگر این دردها بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته باشند، به آنها “درد مزمن” گفته می‌شود. در بین روش‌های مختلف درمان درد پایین کمر، روش جراحی نتایج قابل توجهی را به ارمغان آورده است. این مقاله به مزایا، مقدمات، روش‌های درمان و عوارض جانبی روش‌های جراحی برای درد پایین کمر می‌پردازد. باید به خاطر داشت که در صورت تمایل به درمان این درد، حتماً باید به پزشک متخصص و تجربه‌کار در این زمینه مراجعه کنید؛ زیرا این اقدام منجر به کاهش خطرات، عوارض جانبی و مدت زمان نیازمندی به نقاهت خواهد شد.

چه زمانی نیاز به عمل جراحی وجود دارد؟


چه زمانی نیاز به عمل جراحی وجود دارد؟

زمانی‌که درمان‌های محافظه کارانه برای دردهای کمری، موثر واقع نمی‌شوند و یا علائم عصبی در حال بدتر شدن باشند، ممکن است انجام عمل جراحی نیاز باشد. افراد واجد شرایط برای انجام این عمل، باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • داشتن سلامت کافی
  • درد پا و کمر درد این افراد باید انجام امورات روزانه را در آنها محدود و یا کیفیت زندگی‌شان را کاهش داده باشد.
  • مشکلات سیستم اعصاب بدن در آنها رو به پیشروی باشد. مانند ایجاد، ضعف و یا بی حسی در پاها.
  • عملکرد طبیعی سیستم دفع و ادرار در آنها با از بین رفته باشد.
  • سختی در ایستادن و راه رفتن.
  • دارو درمانی و فیزیوتراپی برای آنها اثر بخش نباشد.

اگر جراحی نیاز باشد، جراحان مغز و اعصاب، گزینه‌های متعددی برای کاهش فشارهای وارده بر ریشه اعصاب در بیماران خواهند داشت. اگر مشکلات ناشی از ریشه اعصاب و دیسک‌های کمری، باعث ایجاد درد شده‌باشند و یا اگر در ستون فقرات، بی ثباتی و مشکلاتی وجود داشته باشد که باعث انحطاط آن شود، جراح مغز و اعصاب ممکن است راه های زیر را انتخاب کند.

  1. عمل کم تهاجمی
  2. عمل جراحی باز، به منظور کاهش فشار در ناحیه
  3. جوش دادن مهره‌ها به یکدیگر با گرافت استخوانی و ثابت نگه داشتن آنها با استفاده از ابزارهایی همچون: صفحات فلزی، پیچ‌ها، میله‌ها و قفسه‌‎ها (ابزارهای قفسه مانند که بین مهره‌های آسیب دیده قرار گرفته و اجازه رشد استخوان را در ناحیه ستون فقرات می‌دهد و نهایتا بعد از نقاهت، بخشی از ستون فقرات می‌شوند.)

عمده پروسه عمل جراحی ستون فقرات برای درمان دردهای شدید کمری، انتخابی و به عهده جراح می‌باشد. هرچند که علائم کمی وجود دارد که نشانگر وجود یک مشکل حاد پزشکی در فرد می‌باشند و اگر فرد این علائم را، که در زیر آمده است، در خود ببیند، باید فورا اقدام به دریافت کمک پزشکی اورژانسی کند. علائم شامل:

  • بی اختیاری در روده‌ها و یا مثانه: عدم توانایی در کنترل دفع و ادرار (ناتوانی در نگهداری مواد زائد دفعی در بدن) و یا ضعف پیشرونده در پاها. وجود هریک از این علائم می‌تواند نشانگر آسیب عصبی و یا “سندروم دم اسبی” باشد. (سندروم دم اسبی: سندرمی که در آن ریشه‌های عصبی دم اسبی شکل فشرده شده و باعث ایجاد اختلال در عملکرد حسی و حرکتی در اندام های تحتانی و مثانه می‌شوند.)
  • درد شدید و ادامه دار در نواحی شکمی و کمری ، که می‌تواند نشان دهنده ” آنوریسم آئورت شکمی” باشد . ( آنوریسم آئورت شکمی: بزرگ شدن موضعی آئورت شکمی، که ممکن است منجر به پارگی نیز شود و به همراه درد شکم، کمر و پاها می‌باشد.)

هر بیماری که با یکی از این علائم روبه‌رو شود، باید بلافاصله به دریافت درمان پزشکی مراجعه کند و در برخی موارد، عمل جراحی اورژانسی برای ستون فقرات ممکن است لازم باشد. پس از انجام چنین عمل جراحی، بیماران ممکن است توانایی حرکت در ناحیه کمر خود را تا حدی بازیابی کنند، از جمله توانایی خم شدن. همچنین، بیماران ممکن است برای دوره نقاهت پس از جراحی، نیاز به انجام تمرینات فیزیوتراپی داشته باشند.

مزایای انجام عمل جراحی همواره باید با خطرات آن سنجیده شوند. اغلب بیمارانی که این نوع عمل جراحی را انجام داده‌اند، از کاهش چشمگیر دردهای کمری خود راضی بوده‌اند، اما هیچ گونه ضمانتی برای اثربخشی روش جراحی وجود ندارد.

مزایای انجام عمل جراحی برای درمان درد پایین کمر


مزایای انجام عمل جراحی برای درمان درد پایین کمر

عمل جراحی پایین کمر، مزایای متعددی از جمله موارد زیر دارد:

  • درد کم بعد از عمل جراحی
  • درد کم ناشی از دارو درمانی
  • نتایج مفید تر و سریع تر
  • دوران نقاهت کوتاه مدت
  • بازگشت سریع به فعالیت های روزانه اعم از کار کردن

انواع جراحی‌های پایین کمری


زمانی که درمان‌های محافظه کارانه دیگر پاسخگوی دردهای کمری شما نباشند، پزشک متخصص شما ممکن است عمل جراحی را برای کاهش درد های شما پیشنهاد دهد. این روش های جراحی پیشنهاد شده، بنابر وضعیت پزشکی هر فرد، می‌تواند متغیر باشد. در زیر، تعدادی از روش های جراحی متداول را آورده ایم:

  1. جراحی لامینکتومی ستون فقرات
  2. جراحی دیسکتومی ستون فقرات
  3. جراحی فیوژن نخاع کمری
  4. جراحی فیوژن بین مهره‌ای
  5. جراحی فیوژن بین مهره ای به همراه نصب قفسه ها (توضیح قفسه ها در بالا آمده است)
  6. جراحی دیسک کمر

جراحی لامینکتومی ستون فقرات

جراحی لامینکتومی ستون فقرات

این نوع از جراحی شامل برداشتن استخوان‌هایی به منظور کاهش فشارهای اضافی وارد بر اعصاب ستون فقرات در قسمت پایین کمری است. در این عمل، قسمت بالایی مهره‌ها برداشته شده تا فضای کافی برای اعصاب موجود در کانال نخاعی، فراهم شود. همچنین، فضای کانال نخاعی را بیشتر کرده و فشار وارده بر اعصاب را که ناشی از تنگی کانال نخاعی است، برطرف می‌کند. لامینکتومی کمر، می‌تواند دردهای مزمنی را که پایین کمر و پاها را تحت الشعاع قرار می‌دهد، برطرف کند.

لامینکتومی، عملی است که منجر به کاهش دردهای پخش شده، بی‌حسی و ضعف ناشی از فشارهای وارده می‌شود. همچنین، می‌تواند مشکلات روده و مثانه ناشی از فشار قرار گرفتن اعصاب را رفع کند. این نوع عمل، برای کاهش علائم ناشی از فشار قرار گرفتن اعصاب بسیار موثر است، اما برای کاهش دردهای کمری به صورت موثر عمل نمی‌کند. علاوه بر این، اگر شما در حالتی از آرتریت قرار دارید که به وخامت پیش می‌رود، هر گونه بهبودی که تجربه می‌کنید ممکن است از بین رود. خطرات احتمالی این عمل از خونریزی تا عفونت و آسیب به اعصاب، می‌تواند رخ دهد.

جراحی دیسکتومی ستون فقرات

جراحی دیسکتومی ستون فقرات

هنگامی که دیسک بین مهره‌ای شما بیرون آورده می‌شود، ممکن است ار بین دیگر علائم ناشی از ریشه عصبی که تحت فشار است، شما دچار درد در نواحی پایین کمر (ستون فقرات کمری) و پاها، شوید. عمل جراحی ستون فقرات برای بیرون آوردن دیسک کمری، توسط میکروسکوپ‌ها و تکنیک‌های جراحی میکروسکوپی (جراحی که در آن از لیزر و ابزار بسیار کوچک استفاده می‌شود.)، انجام می‌شود. به لطف بزرگنمایی و وضوح میکروسکوپ های جراحی، ایجاد برش در بدن انسان (در ابعاد مختلف) به منظور جراحی، آسان شده است.

جراحان، تنها بخشی از دیسک بیرون زده را برمی‌دارند که ریشه اعصاب را تحت فشار قرار داده و باعث ایجاد ناراحتی و تورم عصب شده است. هرگونه فشار وارد بر ریشه اعصاب که ناشی از فتق دیسک می‌باشد، علائمی همچون، درد پای آزاردهنده، بی حسی و یا ضعف در این نواحی را در پی خواهدداشت. شما نیز ممکن است تجربه ناخوشایند عدم توانایی کنترل دفع و ادرار را نیز داشته باشید. اگر علائمتان ناشی از فشار وارد بر ریشه اعصاب می‌باشد، ممکن است شخص مناسبی برای انجام عمل جراحی دیسکتومی باشید.

این عمل، نه تنها قادر به از بین بردن مابقی علت‌های دردکمر نمی‌باشد، بلکه قادر به جلوگیری از فتق دیسک مجدد نیز نیست. همچنین لازم است بدانید، خطرات رایج ناشی از جراحی مانند خونریزی و عفونت، می‌تواند باعث آسیب به عروق خونی و اعصاب مجاور نیز شود.

جراحی فیوژن ستون فقرات

جراحی فیوژن ستون فقرات

پروسه جراحی فیوژن ستون فقرات شامل، جاساز کردن گرافت‌های استخوانی بین مهره‌های نخاعی مجاور، به منظور وصل کردن دو مهره به یکدیگر است. وقتی که صلاح باشد، جراحان ممکن است از تکنیک‌های کم تهاجمی جراحی، بهره ببرند. اگر مهره‌ها به خوبی به یکدیگر متصل شده باشند، به یکدیگر ساییده نخواهند شد. با کمک گرافت‌های استخوانی و یا اضافه کردن استخوان بین مهره‌های آسیب دیده، مواد گرافیتی به کار رفته، باعث می‌شوند ارتفاع طبیعی دیسک‌ها (قطر آنها) به خوبی حفظ شوند؛ که این امر می‌تواند با ثابت نگه داشتن مهره‌ها و درد ناشی از شکستگی‌ها را در این ناحیه، از بین ببرد. از این روش برای کاهش و یا از بین بردن درد ناشی از حرکات مهره‌ها روی یکدیگر، که خود به دلیل فتق دیسک است، می‌توان استفاده کرد. در حین نقاهت، استخوان و گرافت های استخوانی بین آن، قادرند به همراه یکدیگر رشد و نقاهت یافته و سرانجام منجر به ثبات ستون فقرات شما گردد. جوش دادن مهره ها به یکدیگر، انعطاف پذیری ستون فقرات را کم می‌کند؛ بنابراین شما دامنه حرکتی خود را تا حدی از دست خواهید داد. در نظر داشته باشد که گاها، علائم، بعد از عمل جراحی نیز دوباره برخواهند گشت.

جراحی فیوژن بین مهره‌ای

جراحی فیوژن بین مهره‌ای

فیوژن بین مهره‌ای، به معنای جوش دادن (متصل کردن) دو بخش استخوانی به یکدیگر است که چه به دلیل شکستگی و چه مشکل مهرهای‌مفصلی است. معمولا بعد از گذشت 4 ماه، گرافت‌های استخوانی با مهره بالایی و پایینی خود یکی شده و یک استخوان یک تکه را تشکیل می‌دهند. دلایل انجام عمل فیوژن بین مهره ای عبارتند از: برداشتن دیسک آسیب دیده، جداسازی دو مهره از یکدیگر و محکم سازی آنها سر جای خود  به وسیله تعبیه گرافت های استخوانی.

جراحی فیوژن بین مهره‌ای به همراه نصب قفسه‌ها

جراحی فیوژن بین مهره‌ای به همراه نصب قفسه‌ها

این نوع از جراحی به عنوان یک روش کم تهاجمی برای انجام فیوژن، طراحی شده است. این نوع جراحی از طریق باز کردن کانال عصبی تنگ شده‌، کمک به برداشته شدن فشار از روی ریشه اعصاب می‌کند. یک گرافت استخوانی، در میان و اطراف ایمپلنت جاساز شده‌، رشد می‌کند تا یک پل استخوانی برای اتصال مهره های بالایی و پایینی به یکدیگر، تشکیل دهد.

جراحی دیسک کمر

دیسک‌های مصنوعی ایمپلنت شده، یک جایگزین درمانی برای فیوژن ستون فقرات، برای از بین بردن دردهای ناشی از ساییده شدن مهره‌ها (به دلیل دیسک بیرون زده)، روی یکدیگر می‌باشد. ولی لازم به ذکر است که، این ابزارهای جدید، گزینه مناسبی برای همه افراد نمی‌باشد.

آماده شدن برای عمل جراحی


آماده شدن برای عمل جراحی

به منظور آماده سازی برای عمل ستون فقرات برای درد پایین کمری باید:

  • اگر سیگار می‌کشید، آن را ترک کنید. از پزشک یا جراح خود درخواست کمک کرده چرا که دارو ها و برنامه های کمکی ای برای ترک کردن به شما ارائه خواهند داد.
  • به طور منظم ورزش کنید تا عضلات و بدن خود را روی فرم نگه دارید و نتیجتا دوران نقاهت کمتری داشته باشید.
  • با تیم جراحی خود هماهنگ باشید تا وضعیت مصرف دارو هایتان را به مدت چند هفته قبل از جراحی، بررسی کنند. ممکن است نیازی به مصرف دارو های غیر ضروری و گیاهی نداشته باشید؛ به این دلیل که، همه اینها ممکن است با داروهای بیهوشی یا سایر داروهایی که ممکن است به شما داده شود، تداخل داشته و باعث واکنش دادن بدنتان شود.

جراح شما، از شما تست‌های تصویربرداری X-ray یا MRI خواهد گرفت. ممکن است برای قبل و بعد از جراحی، به شما آنتی بیوتیک داده شود. این آنتی بیوتیک ها از عفونت جلوگیری می‌کنند. در کل، پزشک یا جراح شما به شما اطلاع می‌دهد که چه چیزهایی را شب قبل از جراحی باید و یا نباید بخورید و بنوشید.

جراحی پایین کمر – مراقبت‌های بعد از عمل

جراحی پایین کمر – مراقبت‌های بعد از عمل

بعد از جراحی فیوژن (پیوند زدن) ستون مهره‌ها، 3 الی 12 ماه طول می‌کشد تا فرد به انجام فعالیت‌های روزانه خود بازگردد و نرخ موفقیت در از بین رفتن درد بعد از جراحی بین 70 الی 90 درصد می‌باشد که البته این امر بستگی به شرایط نقاهت بعد از عمل دارد. از جراح خود، زمان تقریبی بهبود یافتن از عمل را جویا شوید.

به طور معمول، 3 الی 5 روز را، برای گذراندن نقاهت اولیه، در بیمارستان باید بگذرانید. طول دوره بهبود یافتن از این نوع عمل جراحی، بستگی به مواردی دارد از جمله، شرایط بالینی بیمار قبل از عمل جراحی، گستردگی عمل جراحی، درجه سختی عمل، سن، تجربه و مهارت جراح و همچنین تیم جراحی او. برای مثال:

  • عمل جراحی دیسکتومی برای دیسک کمری بیرون زده، تقریبا کمترین میزان تهاجم را دارد و بیمار تنها ملزوم به گذراندن یک شب در بیمارستان است و نیز دوره نقاهت آن تنها یک هفته می‌باشد.
  • عمل جراحی فیوژن مهره‌های کمری، ممکن است به یک شب در بیمارستان ماندن بیمار احتیاج باشد و در عین حال، روند بازگشت به انجام فعالیت های روزانه در این عمل کند بوده و احتمالا بیمار با محدودیت های حرکتی به مدت 3 تا 12 ماه بعد از عمل(تا زمان جوش خوردن کامل مهره ها)، رو به رو خواهد بود.

فیزیوتراپی نیز معمولا برای بازتوانی قدرت، دامنه حرکتی و تشویق کردن بیمار به بهبود یافتن، تجویز می‌شود. برای بیماران معمولا مسکن ها و یا شل کننده های عضلانی، تجویز می‌شود و برای بعضی دیگر از آنان، پیشنها می‌شود تا از بریس‌های نگهدارنده، تخت های مخصوص، لوازم کمکی استحمام و یا بالش های کمکی، به منظور تسهیل نقاهتشان، استفاده کنند.

معمولا به این بیماران نیز توصیه می‌شود تا استراحت کافی ، برای کمک به بهبود ستون فقرات و بافت های اطراف آن، داشته باشند. همچنین بیشتر بیماران، چند هفته تا چند ماه ، از کار خود مرخصی می‌گیرند تا از وارد آوردن فشار بیش از حد به ستون فقرات، جلوگیری کنند.

اطمینان حاصل کنید هیچکدام یک از قرار های ملاقات با تیم جراحی خود را، از دست نمی‌دهید چرا که آنها روند بهبود شما را زیر نظر دارند و به تمامی سوالات و نگرانی های شما، پاسخ می‌دهند.

خطرات احتمالی عمل جراحی ستون فقرات


خطرات احتمالی عمل جراحی ستون فقرات

همه جراحی‌ها، حتی روش‌های کم تهاجمی، دارای خطراتی هستند. خطرات کلی جراحی ستون فقرات عبارتند از:

  • واکنش بدن به داروی بیهوشی
  • بی‌خوابی بعد از جراحی
  • تشکیل لخته‌های خونی در پاها ( ترومبوز سیاهرگی) که ممکن است به سمت ریه ها حرکت کرده و باعث آمبولی ریوی شود.
  • عفونت در ناحیه جراحی شده
  • از دست دادن خون به هنگام جراحی به اندازه ای که نیازمند انتقال خون باشد.

خطرات مشخص جراحی ستون فقرات عبارتند از:

  • آسیب به اعصاب یا نخاع که می‌تواند منجر به درد و یا حتی فلج شود. ( ریسک فلج شدن در این عمل، 1 از هر 10000 مورد است.)
  • آسیب به بافت های اطراف
  • درد ناشی از جراحی
  • نشت مایع نخاعی

در بعضی موارد نادر، جراحی پایین کمر، ممکن است با مشکلاتی مواجه شده و طبق برنامه ریزی انجام شده، صورت نگیرد. حتی ممکن است یک جراحی دومی نیز نیاز باشد و یا ممکن است رویکرد جراح نیاز به تغییر داشته باشد.

مشاهده چه علائمی در بدن بعد از انجام عمل جراحی، نیازمند مراجعه به پزشک است؟


مشاهده چه علائمی در بدن بعد از انجام عمل جراحی، نیازمند مراجعه به پزشک است؟

به جراح یا پزشک خود فورا اطلاع دهید اگر:

  • مقداری مایعی که از محل برش جراحی، نشت می‌کند زیاد باشد. ( مقدار کم آن طبیعی است)
  • تب بالای 38 درجه سانتی گراد دارید.
  • درد شما رو به وخامت است.

با 115 (اورژانس) تماس بگیرید و یا به اتاق آورژانس بیمارستان رجوع کنید اگر:

  • مشکل تنفسی پیدا کرده اید.
  • سردرد شدید دارید.

سوالات متداول


جراحی پایین کمر، چگونه انجام می‌شود؟

جراح با ایجاد یک شکاف در ناحیه دارای مشکل ستون فقرات و در قسمت پایین لامینا (لبه استخوانی مهره) ایجاد می‌کند تا به عصب تحت فشار قرار گرفته، دسترسی داشته باشد. سپس این عصب، به سمت مرکز ستون مهره ها بازگردانده شده و آن قسمتی از استخوان یا رباط، که در حال فشار آوردن به عصب است، جدا خواهد شد.

آیا عمل جراحی پایین کمر، خطرناک است؟

همانند همه عمل های جراحی، خطر فوت شدن در حین یا بعد از جراحی برداشتن فشار از روی مهره های کمری، وجود دارد؛ هرچند که این اتفاق بسیار نادر است. همچنین یک لخته خونی، واکنش به داروی بیهوشی و خونریزی، همگی می‌توانند خطرآفرین باشند.

دوره نقاهت بعد از انجام این عمل، چقدر است؟

بعد از عمل، احساس سفتی و سوزش در ناحیه پایین کمر خود خواهید داشت. ممکن است با نشستن یا ایستادن در یک حالت و برای مدت زمان طولانی، دچار مشکل شوید و نتیجتا ممکن است نیاز به مسکن برای چند هفته بعد از عمل، داشته باشید. نیز ممکن است 4 الی 6 هقته زمان نیاز باشد تا شما بتوانید به انجام امورات روزانه خود همچون کار های منزل، بازگردید.

آیا عمل پایین کمر، یک عمل مهم است؟

پاسخ، بله است. نخاع ، یک قسمت بزرگ از بدن است ولی این بدان معنا نیست که تمامی عمل های جراحی ستون مهره ها، باید پروسه بسیار مهمی باشند. بسیاری از عمل های جراحی ستون فقرات، حداقل ترین حالت تهاجمی را دارند و این به این معنی است که جراح، برش های کوچک و کمی را به جای برش های بزرگ، برای انجام کار خود، در قسمت مریوطه ایجاد می‌کند.

آیا می‌توان بعد از این عمل جراحی، راه رفت؟

راه رفتن، بهترین فعالیتی است که می‌توانید به مدت 6 هفته بعد از عمل خود، انجام دهید. باید به آرامی این فعالیت را شروع کرده و آن را به روزی دوبار به مدت 30 دقیقه برسانید.

عمل جراحی پایین کمر، چقدر به طول می‌انجامد؟

یک عمل جراحی سنتی فیوژن نخاعی، با اعمال داروی بیهوشی به اندازه مرسوم، حدود 4 ساعت طول می‌کشد و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان به مدت 3 الی 4 روز و نیز تزریق مسکن های داخل وریدی، داشته باشید. همین عمل جراحی با بیهوشی موضعی (به جای بیهوشی کامل)، حدود 2 ساعت طول خواهد کشید و معمولا بیمار بعد از گذشت 24 ساعت، می‌تواند از بیمارستان ترخیص شود.

عمل جراحی پایین کمر ، تا چه میزان دردناک است؟

بعد از عمل جراحی، درد دیگر آرتروز گونه و بسیار دردناک نخواهد بود ولی دردی که حس شود تنها به خاطر بهبود زخم ها، تورم و التهاب است. وقتی از بیمارستان مرخص شوید، تا حدی درد خواهید داشت. برای این عمل، حدود 1 الی 1.5 ماه زمان لازم است تا بتوان دوباره توانایی حرکتی و عملکردی مناسب و طبیعی خود را بازیافت. در طی این زمان، درد باید قابل تحمل و کنترل باشد.

آیا می‌توان بعد از عمل جراحی فیوژن ستون فقرات، یک زندگی نرمال را تجربه کرد؟

حتی افرادی که نیازمند انجام عمل های بزرگتر و سخت تری چون فیوژن نخاعی هستند، حدود 90 درصدشان قادر به بازگشت به شغل خود و کار کردن به مدت طولانی در روز، خواهند بود. زمانی‌که اکثر مردم از طریق ورزش کردن، از شر درد های کمری خود رهایی می‌یابند، کسانی که برای از بین بردن دردهایشان نیاز به عمل جراحی دارند، نیز می‌توانند این امید را داشته باشند که به شغل و زندگی روتین خود بازگردند.

چه مدت بعد از انجام این عمل باید در بیمارستان ماند؟

در روز عمل جراحی، وظیفه اصلی شما، استراحت کردن باید باشد. اگرچه بعضی از بیماران در روز عمل خود از بیمارستان مرخص می‌شوند، اکثرا 1 تا 5 روز باید در بیمارستان بمانند. شما زمانی قادر به رفتن به منزل خودتان خواهید بود که کنترل مناسبی بر درد خود داشته باشید و بتوانید راه بروید، غذا میل کنید و به تنهایی از دستشویی استفاده کنید.

چگونه باید بعد از عمل، از دستشویی استفاده کرد؟

برای بالا بردن سطح نشیمنگاه توالت فرنگی، از صندلی‌های مخصوص توالت که قابلیت تنطیم ارتفاع نیز دارند و یا چهار پایه استفاده کنید. اصلا روی پاهایتان به هنگام نشستن، تکیه ندهید. بریس ستون نگهدارنده ستون فقرات خود را نیز به هنگام استفاده از دستشویی، بپوشید.

چه کار هایی را نباید بعد از انجام عمل انجام داد؟

مهم نیست که چه نوع از جراحی ستون مهره‌ای روی شما صورت می‌گیرد، و همچنین اهمیتی ندارد که چه میزان درد دارید، بلکه این نکته بسیار مهم است که از خم شدن، بلند کردن اجسام و به اطراف چرخیدن، حتما اجتناب کنید. از کمر خم شدن، وزن هایی با بیش از 5 کیلوگرم وزن را بلند کردن و چرخاندن بالاتنه تان، همگی فشارهایی بی مورد بر ستون فقرات آسیب پذیر شما وارد خواهند کرد.

آیا می‌توان بعد از انجام عمل جراحی پایین کمر، از پله ها بالا رفت؟

هرچند که بالا رفتن از پله ها چند روز بعد از عمل به ظاهر آسان به نظر می‌رسد، ولی باید توجه کنید که این حرکت، فشارهای جبران ناپذیری را بر نخاع شما وارد کرده و روند بهبودی شما را کند خواهد کرد. چند هفته بعد از عمل، می‌توانید از پله ها استفاده کنید ولی بهتر این است که استفاده از آن ها را به روزی 1 الی 2 بار، در هفته های ابتدایی، محدود کنید.

بعد از این عمل، چگونه می‌توان خوابید؟

به طور کلی مشکلی نیست که بعد از عمل جراحی پایین کمر، به هر حالتی که احساس راحتی به شما دست ‌می‌دهد، بخوابید. بعضی ها ترجیح می‌دهند به یک پهلو خوابیده و بعضی دیگر ترجیحشان بر خوابیدن با قرار دادن یک بالشت در میان زانوانشان یا در پشتشان ، می‌باشد. در اینجا یک پوزیشن خوابیدن دیگر را عنوان می‌کنیم که فشارهای وارده بر پایین کمر را از بین می‌برد: طاق باز بخوابید.

مطالب مرتبط
Search