در بیماری تنگی کانال نخاع، کانال نخاع به علت ضخیم شدن لیگامانهای داخلی یا فاستهای کمری تنگ میشود. این وضعیت باعث فشردگی ریشههای عصبی میشود. بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاع اغلب درد انتشاری در یک یا دو عضو تحتانی تجربه میکنند که با راه رفتن درد و احساس بیحسی (مورموری یا گز گز) همراه است و با نشستن یا استراحت بهبود مییابد. برای بیمارانی که نمیخواهند عمل جراحی انجام دهند، ورزش درمانی یکی از روشهای مناسب است. با این حال، لازم است توجه کنید که نقص عصبی بهبود نمییابد و نیاز به جراحی هر چه سریعتر دارد. در مقابل، در بیماران با مشکل دیسک کمر، ورزشهای کششی به عقب بهبودی علائم را تسریع میکند. اما در تنگی کانال نخاع، با خم شدن به جلو فضای کانال نخاع باز میشود، بنابراین ورزشها به گونهای طراحی میشوند که فضای کانال نخاع افزایش یابد.
نکته مهم: نوع بیماری حتما باید توسط پزشک معالج تشخیص داده شود، سپس بر اساس نوع بیماری ورزش خود را انتخاب نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه درمان تنگی کانال نخاعی با طب سنتی، طب سوزنی و عمل باز یا کم تهاجمی اینجا کلیک کنید.
ورزش شماره 1:
به پشت خوابیده زانوها را خم و به قفسه سینه نزدیک کنید و با دست پشت ران را نگه دارید پس از 30 ثانیه به آهستگی پاها را دراز نمایید این حرکت را 10 بار تکرار نمایید.
ورزش شماره 2:
به حالت سجده قرار گرفته، دستها به جلو کشیده و قفسه سینه و شکم کاملا کشیده و نزدیک زمین قرار گیرد. 30 ثانیه در همین وضعیت قرار گرفته سپس بنشینید . این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
ورزش شماره 3:
به پشت دراز کشیده، زانوها را خم کنید و دستها پشت سر قرار گیرد، همزمان با سفت کردن عضلات شکم، کمر را به زمین نزدیک کنید و 10 ثانیه نگه دارید .این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
ورزش شماره 4:
به پشت دراز کشیده، پاها را از زانو خم کرده سپس در حالی که کمر را به زمین نزدیک کردهاید یک پا را با اندازه 5 سانتی متر بالاآورده و 30 ثانیه نگه دارید این حرکت را به طور متناوب و در10 نوبت انجام دهید.
ورزش شماره 5:
به پشت دراز کشیده و لگن و زانو ها را خم میکنید. ضمن نزدیک نگه داشتن کمر به زمین به طور متناوب پاها روی زمین کشیده شود و به باسن نزدیک گردد. در هر سمت این تمرین را 10 بار تکرار کنید.
ورزش شماره 6:
دراز کشیده ، زانوها خم و دست ها به صورت ضربدری روی سینه قرار گیرد .سپس به آرامی بلند شوید. تلاش برای بالا رفتن زیاد نکنید طوری که توصیه میشود بیش از 30 درجه از زمین بلند نشوید. سپس 2 تا 4 ثانیه نگه دارید و مجدد دراز بکشید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید. می توانید در دو ست ده تایی با فاصله دو دقیقه از هم این تمرین را انجام دهید. بهتر است پاها به جایی قفل نشود و یا کسی پاها را نگه ندارد و در بیماران با درد گردن،دستها پشت گردن قرار گیرد.
ورزش شماره 7:
دراز کشیده و طبق شکل زیر به طور متناوب یکی از پاها را در شکم خم کرده و دو دست خود را دور زانو قلاب کرده و پا را به طرف شکم بکشید. این تمرین را 10 بار تکرار کنید و هر بار به مدت 10 ثانیه نگه دارید.